Tematrio: Höga berg och djupa dalar

 
Oj, vad jag ligger efter med bloggen denna veckan. Det har varit fullt upp varenda kväll - förutom i måndags då jag bara var tvungen att gå och lägga mig - men nu jag väl kunna samla upp mig lite grann. 
 
Veckans fråga i Lyrans Tematrio lyder: Berätta om romaner eller andra texter som innehåller höga berg och djupa dalar! Temat kan tolkas både bokstavligt och bildligt. 
 
Jag tolkar det på ett helt annat sätt och landar i böcker av tre författare med berg i namnet. Det stod still! Men det får duga :-) 

        
   
 
Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand var en mysig roman tycker jag, och jag har tänkt läsa resten av serien också. Den ska bli tv-serie i SVT:s regi snart om jag har förstått det rätt, och jag tror att den kommer att bli riktigt populär. 
 
Sju dagar kvar att leva av Carina Bergfeldt är en otroligt stark, fascinerande, hemsk och superviktig reportagebok om dödsstraff i USA. Helt fantastisk. 
 
Underbara dagar framför oss av Henrik Berggren har jag inte hunnit läsa ännu, men det är en biografi över Olof Palme som har blivit hyllad och som jag tror att jag kommer fastna totalt i. Måste bara hinna läsa... :-) 
 
Trevlig fredag, kära vänner! 
1 Monika:

skriven

Delhis vackraste händer var verkligen mysig och jag har köpt de två nästa delarna redan :) Ser också fram emot TV-serien.

Kommentera här: