Inte riktigt EFIT... men lite!

 
Jag har surat i flera veckor för att Tabasco är så förbaskat dyrt.Igår hittade jag Santa Marias variant. Femton kronor. Som hittat! Nu kan jag dricka tomatjuice på morgonen igen :-) 
 
 
Bussen är alltid så mycket lugnare på fredagar. Vet inte om folk tar sovmorgon, jobbar hemifrån, tar ut föräldraledighet eller vad det är, men det är en riktigt markant skillnad. Vid det här laget brukar det stå rätt många i mitten. 
 
 
Började lyssna på Jenny Colgans bok, som mystiskt nog har olika titlar på olika ställen. Det är definitivt samma bok dock - men ibland heter den The little shop of happy ever after och på andra, som här på Storytel, heter den The little book shop on the corner. Jag har inte forskat i varför det är såhär, men... ja, det är det. 
 
 
Utsikt från mitt skrivbord. Det blev så himla vackert blått ljus där på morgonen! Svårt att fånga, men det blev ganska bra. 
 
 
Jag har vykort från Montmartre och Skärhamn på min lilla vägg. Detta är den käcka påsen-som-ser-ut-som-en-papperspåse som tyvärr har blivit kontaminerad med björn- och blåbärsjuice. Men inte på sidorna, praktiskt nog. Jag får diska ur den imorgon. 
 
 
Orkidén lever och fröjdas! Eller ja, jag tror att den är nöjd med sin tillvaro. 
 
 
Lunch! Vegetariska biffar från Toscana, med signatur Hälsans Kök, var jättegoda! Det är ju lite tråkigt att de är fyrkantiga, det ser så... fabrik ut. Men det passade finfint med sötpotatis från igår och en kall sås, turkisk yoghurt, basilika från frysen och vitlökspeppar bara. Fint som snus. 
 
 
Alltså tacka FAN för det. Monopolet skiter jag i men man kan naturligtvis inte sälja glass med 5 volymprocent i affären. Get a grip. 
 
 
Mat.se-mannen kom med Kiviks Herrgårdscider till mig och jag diskade ett champagneglas särskilt. Det blir ännu godare då! Den är verkligen jättegod, rekommenderas varmt till dig som inte vill dricka alkohol. Eller ja, till barn och sådär också ;-) 
 
Jag slog ihop en riktigt fin aioli - ibland lyckas man, ibland inte, denna gången blev det verkligt bra. Det blev äggvitor över, förstås, och jag fick ett infall och vispade ihop en marängsmet. Som inte riktigt ville bli skum. Men jag rörde ner kakao och hackade hasselnötter, bredde ut det så gott det gick på ett bakplåtspapper och gör en variant på Nigellas Forgotten Pudding. Man sätter ugnen på högsta, ställer in marängerna, stänger omedelbart av värmen och låter den stå över natten utan att öppna luckan
 
 
Vi får se hur det blir. Den blev ju glansig i alla fall och det är halva vägen till maränger, så... antagligen var det spår av fett eller vatten i äggvitorna. 
 
 
Min lilla lyxiga middagstallrik! Rustik surdegsbaguette, räkor och aioli, då. Och nej, jag åt inte upp all aiolin, och ja, det blir räkor till middag imorgon med ;-) Ett halvt kilo är mer än man tror... 
 
 
Nu sitter jag äntligen med färg i håret, lyssnar på Nord och Francke och tänker inte på sladdar. Hoppas att ni har en lika skön och härlig fredagskväll som jag har, vad ni hittar på! 

Vi som hatar sladdar

Åh, jag blir tokig på sådant här. Var och hämtade min router och TV-box efter jobbet - det gick bra - men när jag kom hem och skulle koppla in modemet får jag inte ur den gamla sladdjefveln - varken ur modemet eller väggen. Grrr! Men - man får ta det med ro. Jag får åka och köpa mig en tång imorgon helt enkelt! 
 
Har bokat om min tvättid så att jag slipper den stressen imorgon, tar sovmorgon och åker till Frölunda Torg. Konstigare än så behöver det ju inte vara! Och förresten har jag andra ärenden att göra, paket från Cubus och Tradera att hämta och återaktivera mitt bibliotekskort, och sånt. Så, med lite tur och guds försyn funkar det att skruva loss den förbannade sladden med tången som jag hoppas att Clas Ohlson, verktygsguden, kan förse mig med, och jag kan spendera en skön eftermiddag med att göra långkok på grytbitar av nöt (tänker mig Marcus Aujalays äkta chili), koka hallon- och saltlakritsmarmelad (fast det kanske jag gör ikväll) och visa upp mitt fantastiska champagnefärgade hår (om mat.se får med sig den denna gången) för omvärlden. 
 
Och tvätta på söndag eftermiddag ;-) 
 
Mat.se, ja - enligt tidsuppskattningen ska han vara här nu, enligt hemsidan är han i Jonsered och har så varit i en timme. Låt oss hoppas att hans GPS är trasig, va? Jag är HUNGRIG och han måste komma innan jag ens kan göra aiolin! 
 
Fast nä, jag ska sluta sura över sladden. Jag blir bara så irriterad när saker inte fungerar. Men det är ingens fel, den där sladden blev iskruvad 2011 och har väl satt sig till lite skönt, helt enkelt. Nu ska jag fira fredagskväll, färga håret, lyssna på Kulturens ABC, Mellan raderna och Nord och Francke, läsa och kolla på något kul på Netflix med mina sista gigabytes. 
 
Det haglade just så mycket att ett bilalarm gick, förresten. Mysigt att få vara inomhus, säger jag och har skruvat på värmen på elementen, denna sista skälvande dag i september. För tänk - det blev höst i år med! 
 
Nu ser jag bilen! Låt oss se hur lång tid det tar för chauffören att hitta rätt hus denna gången, shall we? ;-) (Man kan inte riktigt knacka på rutan och vinka från nionde våningen... men den här killen verkar åtminstone ha rätt idé.)

Nya glasögon

Ja, jag har spanat på dessa två par ett tag och jag vet inte hur ni känner men jag tycker att 390:- för två par glasögon - med slipning och allt - är ganska imponerande! 
 
De övre är samma som jag har i svart och rött och jag är väldigt nöjd med dem, lite färg kan ju inte skada. Och de gröna är ju fantastiskt roliga, inte sant? Ser fram emot leverans och att få prova dem!