2016: 294 - För mycket av allt av Sanna Bråding

 
Jag är nog inte ensam om att ha haft lite dålig koll på Sanna Bråding. Och fördomar om henne, för den delen. Alla i min årsgrupp minns väl henne som Tanja i Tre Kronor, den struliga tonårstjejen som sedan blev riktigt vettig. Sedan vet man att hon åkte fast för narkotikabrott och satt i fängelse ett tag. Och att hon jobbar på radio nu och bloggar kanske också? 
 
Där tog mina "kunskaper" slut - och därför är jag så innerligt glad att jag lyssnade på hennes bok. Låt mig säga det på en gång - den är riktigt, riktigt bra. Och fantastiskt väl inläst av författaren är den också. 
 
Detta är en öppenhjärtig, ärlig och osentimental berättelse om Brådings liv och om hur det blev som det blev. Om anorexin, bulimin och ortorexin, om hur hon nådde botten, bad om hjälp, kraschade igen men nu ännu en gång håller på att bygga upp sitt liv. Denna gång på en konstruktiv grund. 
 
Ja, jag kan inte prisa den nog. Alla borde läsa. Gör det du också! Du blir inte besviken, men du får nog en och annan fördom utmanad. Det är nyttigt! 

Kommentera här: