Bokbloggsjerka 9 - 12 september - födelsedagar

 
Annika ska fylla år, och veckans jerka följer födelsedagstemat: 
 
Har du några ”bokliga” minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?
 
Jag tror att det är enklare att räkna födelsedagar där jag inte fått böcker eller något annat bokligt i present. Numera önskar jag mig sällan böcker, dock, eftersom jag har mer än tillräckligt och använder mig mycket av e-böcker och loppisar. 
 
Men i år på min födelsedag var det ju en angenäm överraskning när både Ninni Schulmans och Anna Janssons senaste böcker hade kommit ut just då! Eller kanske någon dag innan, men det var då jag såg dem i appen. 
 
Födelsedagar i litteraturen tenderar ju ofta att vara smått kaotiska, av en eller annan anledning. Ett ypperligt exempel är Harold Pinters pjäs Födelsedagskalaset - den kan man roa sig med om det är lite för långt till ens egen födelsedag! ;-) 
1 Monika:

skriven

Visst känns det som en personlig present när en bok släpps på ens födelsedag :)

Nu kom jag ju på när du hade en liten annan vinkling; jag fyller ju år på Towel Day :) Det glömde jag bort.

Svar: Nämen, det måste ju vara med! :D
Anna

2 bloggbohemen:

skriven

Ja, födelsedagar i filmer och böcker är ofta kaotiska och ibland rent outhärdliga. Tur att ens egna födelsedagar inte ser ut så! :)

Svar: Men verkligen! Mina är numera väldigt stillsamma ;)
Anna

Kommentera här: