Veckans ord: M

Veckans ord hos enligt O har kommit fram till bokstaven M! 

Orden ifråga är: 
 
mamma
 
minus
 
modig
 
mördare
 
mörker
 
   
 
      
 
I oktober kommer Alex Schulmans nya bok ut, Glöm mig. Den handlar om hans mamma och hennes alkoholism. Det lär bli en hemsk bok att läsa, men samtidigt både viktig och fascinerande. Jag tycker att Schulman är en skicklig skribent och att döma av intervjuer jag har hört och läst om den är detta en ny sida av honom. 
 
Jag har ännu inte läst något av Stefan Ahnhem, men jag vill gärna göra det. Hans senaste bok heter Arton grader minus - nu blir det förstås inte den jag börjar med, men den verkar väldigt spännande! 
 
En hjältinna som genast kommer till mig när jag tänker på någon som är modig är Katniss Everdeen i Hungerspelen. Fantastiska böcker av Suzanne Collins. 
 
En de bästa böcker jag har läst hittills i år är Flickorna av Emma Cline, där en grupp unga flickor blir mördare under influens av en karismatisk ledare inspirerad av Charles Manson. Läs den, om du inte redan har gjort det! Jag är ju inte ensam om att älska den. 
 
Jag håller just nu på att läsa Världens lyckligaste kvinna av Jessica Knoll. Har inte kommit så långt ännu, men det är ingen tvekan om att det finns mycket mörker i berättelsen. Åh, så välskriven den är! 
1 Hanneles bokparadis:

skriven

märka berättelser är jag inte så förtjust i

2 Robert W:

skriven

Jag har så svårt för Alex Schulman. Jag tycker att han är förfärligt narcissistisk. Annars kanske boken hade kunnat locka, men...

Svar: Sedär, det tycker faktiskt inte jag. Inte alls, och jag har hört och läst det mesta han kommit med. Men jag har förstått att det är mångas uppfattning.
Anna

3 A ROOM OF MY OWN:

skriven

idel olästa författare. köar för Flickorna

Kommentera här: