Dag 2 - Potsdam till Innsbruck (22 juli 2017)

Platsen för morgonens fikapaus efter tiiidig avfärd från Potsdam blev en överraskning - nämligen Lützen, ganska exakt där salig Gustav II Adolf stupade 1632. Ingen dimma (eller ärtsoppa) denna gången men det var riktigt häftigt. 
 
 
 
 
 
 
Otroligt vackert i Bayern. 
 
 
 
 
Väl framme i Innsbruck fick vi - såklart - wienerschnitzel! (Eller ja, schnitzel, i alla fall. De traditionella tillbehören såsom sardeller och kapris uteblev.) Det var riktigt gott. Till förrätt någon spännande soppa med strimlade plättar i, jag som gillar buljongsoppa var helnöjd. Och efterrätt någon form av apfelstrudel, den var också god men jag var proppmätt! 
 
 
En kort promenad på kvällen. Detta är Tyrolermuséet och liksom "ingången" till Innsbrucks gamla stad, med det berömda Gyllene Taket. 
 
 
Det är alltså en hög balkong som uppfördes på 1400-talet av Fredrik IV som residens för de tyrolska kejsarna. Maximilian I lät förgylla taket inför sitt bröllop med Bianca Maria av Milano - 2600 kopparplattor förgylldes med 17 kg guld. Inte illa! 
 
Samma kväll vann Österrikes damer sin EM-match och det var gigantiskt åskväder som smällde och ekade mellan Alperna. Ganska högljutt, och inte mycket sömn således. 

Kommentera här: