Dag 3 - Innsbruck till Montecatini Terme via Gardasjön (23 juli 2017)

Efter en ganska kass nattsömn åkte vi iväg från Innsbruck tidigt - 07:30, efter frukost 06:30 - på söndagen. Nu med siktet inställt på Italien - och det var en trevlig överraskning när reseledaren undrade om vi ville åka till Gardasjön och ta en båttur där på vägen! Det var oväntat men förstås mycket välkommet. Men först skulle vi genom Brennerpasset som utgör gräns mellan Österrike och Italien, högt upp i Alperna. Det är så vackert att det gör lite ont i tänderna. 
 
 
 
När vi väl kommit in i Italien och styrde kosan mot Gardasjön blev trafiken plötsligt förfärlig - så vi fick ställa om lunchplanerna lite grann och stanna på en riktigt trevlig rastplats, med butik och picknickbänkar och allt. En panini i skuggan satt inte alls fel, och efter ett bra tag lättade trafiken - det var en motorcykelolycka längre fram, surprise surprise - och vi kunde komma fram till Riva del Garda, varifrån båten utgick. Det blev en lite kortare tur än planerat, men vi var nog ändå ute i någon timme eller så - från Riva del Garda, nästan fram till orten Limone sul Garda med sina citronodlingar och vackra hotell, och sedan till Malcesine där bussen väntade på oss igen (efter lite tjafs med en carabinieri). 
 
Vi satt längst fram, jag i mitten, så det var inte helt enkelt att få några jättebra bilder pga livbojar och staket och sånt men ja. Man ser ju vad det är! Lite snett och vint är det också men det bjuder vi på. 
 
 
 
 
 
 
Slottet i Malcesine. 
 
 
En bild från när vi är på väg upp i Alperna igen med sjön i fonden! 
 
Vi kom fram till hotellet ganska sent, fick lite middag förstås och rasade sedan i säng - nästa dag var det ju dags för Pisa framåt förmiddagen - först en promenad i Montecatini Terme, "vår" by under de kommande fem dygnen. 

Kommentera här: