Dag 4 - Montecatini Terme, Pisa och Viareggio (24 juli 2017)

Vi åkte inte mot Pisa förrän framåt elvatiden på måndagen, så hann med en morgonpromenad i Montecatini Terme först. Det var härligt att få se sig omkring lite - och det var faktiskt ganska svalt ute, kanske bara en 25° ;-) 
 
 
En mycket mysko, rätt tjusig fontän. 
 
 
Björnbär i en häck utanför ett stort vackert hus. 
 
 
Poolområdet på hotellet. Vi bodde i annexet men hade förstås tillgång till hela hotellets faciliteter. 
 
 
Puccini på en bänk. En stor man, på många sätt! 
 
 
Väl i Pisa började vi med en en underlig resa med någon sorts tåg från busstationen in till själva stan, och sedan direkt till en restaurang för lunch. Det tog lite väl lång tid, tyvärr, så vi fick inte så mycket plats på själva Piazza del Duomo, där tornet och de andra kända byggnaderna ligger. Men det är inte mycket att göra åt! Det var otroligt knökat med folk och väldigt surrigt dessutom. Men efterrätten ovan var hemskt god, någon sorts glassbakelse. 
 
 
0
 
 
 
 
Tornet byggdes mellan 1173 och 1360 - det tog alltså 187 år att bygga. Redan innan färdigställningen började det att luta på grund av mjuk och lerig mark - så det är alltså inte för att det har klättrat upp för mycket folk i det ;-) Bredvid ligger katedralen och baptisteriet. Helt otroligt häftigt att ha sett det! 
 
 
På väg "hem" gjorde vi en avstickare till Viareggio vid kusten. Det blåste småspik och var faktiskt röd flagg på stränderna, men några modiga vågade sig i ändå! Jag nöjde mig med fötterna... det räckte ;-) 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen var det konsert i ett av de gamla romerska baden i Montecatini Terme. En stråkorkester bestående av en massa superduktiga ungdomar, vi tror från Nederländerna. Döm om förvåningen när de gjorde ett par sångnummer i slutet och en av låtarna var Gabriellas sång ur Så som i himmelen! Det blev även ett fräsigt medley i slutet av tre killar på cello som bl.a spelade Coldplay som i alla fall jag aldrig hört dem förut. 
 
Kurortsvattnet? Smakade bräckt, men det var ju kul att prova. Riktigt fin kväll! 

Kommentera här: