Dag 5 - Fattorio il Poggio och Montecatini Alto (25 juli 2017)

Bloggen ligger nere, men jag skriver lite inlägg ändå och hoppas att de kommer upp i rätt ordning när det väl blir rätsida på det. Blogg.se skyller på domänleverantören, domänleverantören skyller på Blogg.se... surprise surprise. 
 
Nåväl! Femte dagen på resan åkte vi till vingården Fattorio il Poggio i området Montecarlo, bara någon halvtimme ifrån Montecatini Terme. Det var otroligt varmt men spännande och hemskt trevligt! 
 
 
 
Vinstockarna är ungefär lika gamla som jag! 
 
 
Det fanns olivodlingar också, jag köpte med en flaska olivolja till mamma och pappa som vi smakade på häromdagen. Att det kan vara sådan skillnad på olja och olja! 
 
 
Guiden var svenska och hette Pamela. Ni ser Toscanas kullar i bakgrunden, detta är riktig landsbygd. 
 
 
Vi fick sätta oss ner för lunch vid långbord under skuggande markiser - massor av fantastiskt god mat och mycket trevligt, bland annat denna helt underbara pasta (och bruschetta med kycklinglever, jag trodde inte att jag gillade det men det var gott!): 
 
 
På tillbakavägen öppnade himlen sig - temperaturen sjönk från 35 grader till 18 på bara några minuter, helt otroligt. Och riktigt skönt, faktiskt. Luften behövde renas! 
 
 
 
Ser ni hagelkornen? Reseledaren sa att de var som "puttekulor" och ja, inte långt ifrån. Vi chillade på hotellrummet ett par timmar på eftermiddagen - haglet kom ända in i sängen... 
 
 
Efter middagen, som trots den stadiga lunchen satt riktigt bra, åkte vi bergbana upp till Montecatini Alto, som ligger på berget ovanför. Fruktansvärt läskigt för en höjdrädd person men jag överlevde... nätt och jämnt ;-) 
 
 
 
Gruppbild på en terrass högt över staden. 
 
 
 
Mysig "gamla stan"-känsla däruppe med en massa kaféer och restauranger, men klockan var mycket och vi avslutade kvällen framåt midnatt! 

Kommentera här: