En liten bokenkät

Jag "måste" ju komma igång med bloggen igen - och en liten enkät livar alltid upp! 

 

 

 

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?

Ingen, numera. Jag köper nästan inga böcker utan det är e-böcker och bibblan som gäller - förutom loppispockets då. Men förut var det faktiskt Camilla Läckberg - eller snarare brukade jag önska mig dem i present då de brukade komma ut lagom till jul... eller födelsedag? Ja och Harry Potter då, efter fjärde - då var det upp till Tesco på lunchen som gällde, eller ännu hellre före jobbet om de hade hunnit packa upp... 

 

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?

Antagligen är det Agatha Christie, för en gång i tiden köpte jag alla Miss Marple på en gång (utom en som jag redan hade) - plus att jag har ett par Poirot och någon överste Race. 

 

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?

Alltså, jag får ju tips hela tiden! Ofta blir det ju på allmän slösurfarbasis och jag är faktiskt inte riktigt säker. Fast igår var jag och lyssnade på Ola Larsmo som talade om sin nya översättning av Stephen Kings Att skriva, så den blev jag ju sugen på. 

 

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?

Jag vet inte, antingen något recex jag inte vill behålla eller så var det någon dubblett från Bokmässan förra året som en arbetskamrat fick att ta med sig på semestern. 

 

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?

Ja, Mörkögda augustinatt av Maria Lang som jag såklart hade tänkt hinna läsa i augusti just men har glömt hämta ut. Jag har inte råd av Marcus Stenberg, Orkidépojken av Helena Dahlgren, och Tjockdrottningen av Moa Herngren. 

 

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?

Klass av Elise Karlsson, där tanken är att kryssa sista rutan i bingot - så jag får lägga på ett kol ikväll, har läst ungefär halva. Och Kära Barbro av Lena Ackebo, men den måste jag lämna tillbaks till biblioteket imorgon så jag får ställa mig i kö på den igen. 

Kommentera här: