Jag var här av Gayle Forman

 
 
Sträckläsningsmaterial deluxe - en bra YA-titel! 
 
Cody får en chock när hon får reda på att hennes bästa vän Meg tagit livet av sig, på ett hotellrum i staden där hon gick på universitetet. När Megs familj ber henne resa dit för att packa ihop hennes tillhörigheter i huset där hon bodde under terminerna blir hon varse att det är mycket hon inte vetat om sin bästa vän. Om kollektivet där hon bodde och hennes rumskamrater, till exempel. Om människorna hon lärt känns i klubbsvängen. Och om forumsidan om självmord, där hon verkar ha spenderat mycket av sin nättid, och där särskilt en person verkar ha haft en stor inverkan på hennes slutgiltiga val. Cody måste få reda på sanningen. 
 
Det blir en lite lagom spännande berättelse, genom sorg och förskräckelse, uppgivenhet och romantik, innan vi får reda på svaret. Jag kunde bara inte sluta läsa, och det är ett gott tecken - särskilt för en YA, där jag tycker att det sker lite för ofta att den ena känns stöpt i den andras form. Riktigt bra och känslosamt utan att bli alltför sentimentalt, jag läser gärna mer av Forman. 
 
Jag kryssar glesbygdsskildring i Sommarbingo 2017 - för mig är en stad med ett par tusen invånare glesbygd och vännerna jag konsulterade godkände ;-) 
 
 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera här: