Utflykt till Nya Älvsborgs Fästning, 16/7-2017

Det var lite spännande att det ösregnade och blåste småspik under hela söndagen innan det var dags för utflykt till Nya Älvsborgs Fästning - men vi hade helt osannolik tur, det klarnade upp någon timme innan avfärd. Skönt! Här en liten vy från Stenpiren, det blev väldigt vackert när det ljusnade. 
 
 
 
Ett stoooort krigsskepp och något annat litet rart vid Maritiman. 
 
 
 
Till havs! 
 
 
Såhär vackert väder var det när vi kom fram - ganska stor skillnad. Det blåste visserligen fortfarande ganska ordentligt, men det står en ju ut med om det inte spöregnar. 
 
 
Nu har bilderna lagt sig i lite märklig ordning - detta är inuti kyrkan som ligger på höjden. Karl XII, anspråkslös som alltid, har placerat sig själv över altaret... 
 
 
Detta är den fyrtiosjunde kommendanten på fästningen - här berättar han om platsens historia. Han hade tjusiga, otidsenliga tatueringar av svalor på hela benen och var väldigt duktig på att berätta. 
 
 
Också inne i kyrkan, med "porträtt" på apostlar och evangelister. Fantastiskt tjusigt - det är svårt att tro att det är så himla gammalt! 
 
 
Jag hade starkast minnen av kanonkulan som sitter fast i väggen - till slut hittade jag den! Dålig bild pga motljus, men i alla fall. 

Kommentera här: