Borta bäst av Sara Kadefors

Jag lyssnade på denna i strålande inläsning av författaren själv. Sara Kadefors är verkligen något av en multikonstnär!  
 
Borta bäst stiftar vi bekantskap med Sylvia - en medelålders, prydlig, svensk kvinna. Som är hemlös. Ja, faktiskt! Hon bor i sin bil och spenderar dagarna på IKEA. Gör morgontoalett, äter rester från folks tallrikar, provligger sängar och ja, råkar väl somna ibland och får en åthutning. Sedan går hon hem till bilen och sover där och så börjar allting om igen. 
 
Läsarens första fråga är förstås - hur har det blivit såhär och varför har Sylvia inget hem? Historien vecklas så sakteliga upp (kanske lite väl sakteliga i min smak, egentligen) och det är riktigt intressant. Extra intressant är ju att allting på något vis beskrivs så normalt när det naturligtvis är allt annat än just normalt. Sylvia är en ganska otrevlig och dömande person som inte alls drar sig för att ge folk som har det sämre än hon diverse tips och råd om mode och fotvård, men visst värms känslorna för henne upp ju mer vi får följa henne. 

Extra intressant är relationen till en kvinna hon träffar på vägen - någon som sannerligen inte ber om ursäkt för sig och är väldigt rolig. 
 
Mycket underhållande (men lite för lång) och pricksäker. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 
1 mona:

skriven

jag hittar ingen budskap för romanen.De pratar mest om dagliga händelser och vad har de andra människor för problem

Kommentera här: