Tuesday on my mind

Min väckarklocka ringde inte imorse - men det gjorde inte så mycket, för då fick jag uppleva hur mycket trevligare bussen 07:54 är, och funderar på att göra den till min stammisbuss om jag inte har möte klockan åtta. Alla chefer tyckte att jag tänkte helt rätt när jag förklarade hur mycket gladare jag är vid ankomst när jag slipper slåss med knöende och oförskämd ungdom. Vi får väl se, jag är inte så bra på att flytta på rutiner på morgonen. 
 
Fast - jag har ätit yoghurt och hemgjord granola till frukost på jobbet i flera veckor nu men igår gjorde jag en smoothie till idag och åh, vad gott det var. 
 
 
Avokado, spenat, kiwi, ägg, havregryn och lite citronyoghurt. Och mango! Yum. Har just gjort en till imorgon som även innefattar ett par jordgubbar och en banan men ingen yoghurt. Längtar redan ;) 
 
Vid tolvrycket åkte Annika och jag till Frölunda Torg för att handla blommor och äta lunch. Förvånansvärt bra asiatisk buffé! Det var väldigt trevligt. Sedan ner till Kullavik för en eftermiddag av avtackning, femtioårsfirande, firande av kinesiskt nyår, snittar, popcorn, tårta, salta pinnar, läsk, kaffe och drömmar. Så himla trevligt men helt slut efteråt, särskilt som vi blev sex stycken som satt kvar och pratade politik. Haha. 
 
 
Dessa fantastiska pingviner bor i Marias fönster. Så otroligt fina! 
 
 
Och detta är ett långt grytunderlägg som är vackert som dekoration! Så smart! Undrar om man kan göra ett själv? Får väl spara platta stenar i ett decennium först bara... 
 
 
Ting och jag fick skjuts till Frölunda Torg på väg hem och naturligtvis kunde jag inte låta bli Flying Tiger. Något jag verkligen saknar i vardagen är lagom burkar till sallad, kall sås, keso och så vidare till lunchen - nu har jag dessa med töntiga rim på. 25:- för alla tre! Det blev lite ljus och ett par turkosa glasstakar och två glasburkar också. Allt för 117:-. De är makalösa! 
 
 
Det räckte med lite enkel middag. Jag gjorde Nigellas raseriframkallande Caesarvariant och det var otroligt gott! Och söligt. Som sig bör när det är Nigella. Jag ska berätta mer imorgon när jag inte skriver på paddan. 
 
 
Denna gamla tonårsfavoriten låg i postfacket och väntade när jag kom hem. Gissa om den ska åka med på läsretreat i helgen? 
 
Fortfarande inga nyheter om ugnen och jag vill inte tjata. Men på torsdag har det gått en vecka, så jag får väl ringa då om de inte har hört av sig. Suck. 
 
Men nu ska jag nog krypa till kojs ändå. Det ska bli oerhört skönt att krypa ner och sträcka uuuuut! 

Bästa romansviten - Böckerna om Bricken

 
Jag är lite dålig på att hänga med i Lyrans Bästautmaning, men nu ska jag sent omsider svara på fredagens fråga, där uppmaningen är: Berätta om den bästa romansvit du har läst! 
 
Jag har nog inte läst så många romansviter i mina dagar. Inte Grottbjörnens folk och inte Sagan om ringen och inte Forsythsagan och absolut inte Sagan om isfolket och bara halva Stad-serien av Fogelström än så länge. Men en som jag påbörjade med öppet sinne eftersom jag är så förtjust i Vibeke Olsson sedan jag fick Molnfri bombnatt i present någon gång i tonåren är sviten om Bricken. 
 
   
    

En otroligt gripande och välskriven svit som jag har lärt mig så himla mycket genom att läsa! Om arbetarrörelsen, fackföreningarnas uppkomst, väckelserörelsen, nykterhetsrörelsen, industralismen i Sverige... om klass och bildning, om kärlek, sorg, och stolthet. Jag har verkligen varit som klistrad vid böckerna och vill aldrig att det ska ta slut. Hyser fortfarande en förhoppning om att det inte är slut än, utan att vi får fortsätta att följa Brickens familj genom tiderna. Det är så bra! 

Måndag!

 
Mitt alter ego John-Erik fyller tydligen år idag. Jag trodde att jag hade avanmält oss, men icke. Nu fick jag ju i alla fall lite att söka på och antagligen har jag hittat vederbörande. Ja, vad ska man göra? 
 
 
Har haft en extremt kreativ dag idag! Gjort kort x 3 och skylt och grejer. Kul! 
 
 
Middag! Fyllde en laxfilé med lite ädelost och bredde på hemgjord pesto, dijondressad broccoli och inlagd rödlök. Supergott! Rostade melonkärnor också men vet verkligen inte om det var gott. Får sova på saken. 
 
Vilket är exakt vad jag ska göra nu! Imorgon blir det bara halvdag på kontoret, ska bli trevligt att komma iväg en sväng. Sov gott!