Sanning med modifikation av Sara Lövestam

 
Sanning med modifikation har legat i min "hylla" i en av e-boksapparna länge, men jag har inte läst den förrän nu. Jag tror att det är främst av ett ytligt skäl - jag tycker nämligen inte om omslaget på denna utgåvan! Ibland är det en sådan sak som kan avgöra vad jag väljer härnäst... jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag inte gillar, men det är helt enkelt inte lockande - tvärtom! Men men, nu är boken i alla fall läst och det är jag glad för för jag har hittat en ny favorit bland deckarhjältarna - Kouplan. 
 
Man förstår tidigt att Kouplan lever gömd i Stockholm - han har fått avslag på sin asylansökan och bor nu som inneboende hos en barnfamilj. Han kan förstås inte arbeta lagligt, men sätter in en annons på Blocket där han erbjuder sig att som privatdetektiv ta sig an fall som polisen av olika skäl inte kan hjälpa till med. På den vägen får han kontakt med Pernilla, en ensamstående mamma vars sexåriga dotter försvunnit under en shoppingtur i Globens köpcentrum. Kouplan, 25-åringen som ser ut som en 15-årig Darin, kan förstås inte använda sig av konventionella metoder för att leta - men han ger sig sjutton på att lyckas. 
 
Det är så flytande och så himla spännande! Korta kapitel är att föredra i sådana här berättelser tycker jag, jag vill hela tiden läsa bara lite, lite, till. Saker som jag absolut inte kunde förutse händer och ja, jag älskar det från början till slut. Alldeles i slutet görs ett avslöjande som gör att jag bara måste fortsätta med serien - som om jag inte var övertygad redan innan. Det är humoristiskt samtidigt som det finns mycket svärta och mörker, balansen är god, och det finns så mycket värme i beskrivningarna av huvudpersonerna (även om de övriga karaktärerna bleknar). Fantastiskt bra. 
 
Boken finns även som lättläst roman och heter då Flicka försvunnen
 
 
Andra som har skrivit om boken: Annika Koldenius, Beas bokhylla, Bokstugan 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera här: