Vanilj-jordgubb-ananas

 
Smygstartade semesterkänslan med gelato i Trädgårdsföreningen igår kväll. Inte alls dumt! 
 
Idag - sista arbetsdagen till 21 augusti. Det känns mycket märkligt och helt underbart. 

Blicken, pilen, filen av Dorthe Nors

 
 
Sonja är i fyrtioårsåldern, bor i Köpenhamn, jobbar med att översätta svenska deckare som utspelar sig i Ystad och kan inte lära sig köra bil. Eller ja, köra går väl bra, men hon kan inte växla. Och det blir inte bättre av att den dominanta körskoleläraren Jytte bokstavligen gör det åt henne, med dubbelkommandot i skolbilen. 
 
Vid sidan av de jobbiga körlektionerna går Sonja på massage ibland och berusas av beröringen (tänk introt till Amélie), träffar en väninna på krogen då och då och funderar på gränser och kontroll. Hon är inte särskilt bra på något av dem. Men nu är det väl ändå dags att ta kommandot själv? Första steget: att byta körskolelärare. Men inte ens det blir enkelt... 
 
Humoristiskt, skarpt och i det närmsta poetiskt på sina ställen. Föredömligt kompakt - jag gillar verkligen när romaner kan kännas "hela" trots att de är under 200 sidor långa - mycket bra, helt enkelt. 
 
 
 
Andra som har skrivit om boken: ...och dagarna går, Som ett sandkorn
 
Boken finns att köpa här eller här

Matlagning med alger och sjögräs

Bloggen är lidande, men jag lider inte. Sista skälvande dagarna före semestern nu och det är faktiskt fullt upp på jobbet, åtminstone stötvis. Idag spenderade J och jag tre timmar på att skriva copy till nya hemsidan (och skratta ganska gott under tiden), imorgon ska vi äntligen bli klara med e-kursen som jag är speaker på. Fredag tänker jag mig liiiite mer laissez-faire... 
 
Ikväll, föreläsningar på Stadsbiblioteket av dels marinbiologen Fredrik Gröndahl om algodlingarna i Bohuslän, dels av Erica Palmcrantz Aziz om alger och sjögräs i matlagning. Trevligt, intressant och gott! 
 
 
 
 
Nu blir det fint med tidigt läggdags. Bara två väckarklockor kvar... ;-)