Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant

 
 
Bakom din rygg är den första boken i en tilltänkt trilogi bestående av psykologiska thrillers och alltså inte en fortsättning på böckerna om Emma Sköld - som jag har gillat skarpt. Vad jag tycker om Bakom din rygg är jag inte helt klar över ännu, men jag kommer nog att fortsätta med serien. 
 
Handlingen utspelar sig mestadels på och kring en frisörsalong - den finaste på Östermalm. Här har Stefano tagit över efter sin far, och här arbetar frisörerna Jenny och Angelina. De är bittra rivaler, såväl om kunder som om andra saker, och det är nästan lite tröttsamt hur mycket de kämpar för att förstöra för varandra. 
 
När en kund blir mördad finns det bevis som pekar på dem alla tre och därmed anledning för alla tre - och polisen - att misstänka varandra. 
 
Det är en intressant miljö att få följa med till - och mycket främmande för mig. Det gör det hela lite extra spännande. Nu tyckte jag inte att det var så svårt att räkna ut på ett ungefär vad som skulle ske, men jag tycker att Sarenbrant upprätthöll en lagom spänning i alla fall. Språket är rappt och handlingen driven - en helt okej thriller. Jag gillar böckerna om Emma Sköld betydligt bättre, men ja - underhållande och lättläst. 
 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera här: