Det Gud inte såg av Helena von Zweigbergk

 
 
Jag är så ambivalent inställd till denna boken att det är svårt att skriva om den. Jag gillar nämligen Helena von Zweigbergk skarpt, i På Spåret  och Spanarna och diverse andra forum - och jag har gillat de relationsromaner jag har läst av henne tidigare. Det kändes lite underligt att hon skulle ha skrivit spänningsromaner, eller deckare om man vill, men till slut fick jag ta mig i kragen och ta reda på vad de egentligen innehöll. 
 
Detta är första boken om fängelseprästen Ingrid. Hon kommer i kontakt med en kvinna som sitter av ett livstidsstraff efter att ha mördat sina grannar, och Ingrid blir som besatt av att få reda på vad det egentligen var som hände. Och visst är det extra intressant att läsa en deckare, eller spänningsroman, ur ett nytt perspektiv - präster har ju onekligen möjlighet att ta del av annan information än en polis eller journalist... 
 
Så ja - det var underhållande läsning, intressant med nya infallsvinklar och en ovanlig huvudperson. Men i stort föll den ganska platt för mig, tyvärr. Jag kan tänka mig att läsa mer om Ingrid, definitivt, men det är inget jag har något större sug efter just nu. 
 
 
Andra som har skrivit om boken: Johannas deckarhörna, Boklysten 
 
Du kan köpa boken här eller här

Kommentera här: