Flickan på hotellet av Katarina Wennstam

När 16-åriga Alexandra Skarp får höra talas om att en flicka, bara något äldre än hon själv, har hittats död - mördad - på ett hotell i Vasastan i Stockholm kan hon inte låta bli att engagera sig i fallet. Hon får med sig sina vänner, danspartnern Charlie och hemmasittaren Bianca - i efterforskningarna. Samtidigt måste hon undvika att hennes styvmor som är polis och arbetar med fallet får reda på vad hon håller på med. 
 
Med dagens teknik och sociala medier tar det inte lång stund att ta reda på vem flickan var och vilket hotell det handlar om. Alexandra och vännerna bestämmer att hon ska gå dit och söka jobb som frukostvärdinna, och innan de vet ordet av är de betydligt närmare sanningen - och gärningsmannen - än de kanske hade önskat. Än vad som kan vara säkert... 
 
Det märks att Wennstam har gjort ordentlig research och det är ett engagerande och spännande fall. Det ställs intressanta frågor om offer och gärningsman, om galningar på internet och om rätt och fel. Sedan kan jag få lite Kalle Blomkvist-vibbar av vissa bitar - varför skulle ett gäng tonåringar komma på så mycket saker som polisen helt och hållet missar? 
 
Men - underhållande och viktigt. Detta är första delen i en tänkt trilogi och jag läser gärna mer om Alex och hennes vänner. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera här: