Liten bokhylleenkät hos Lyran

Lyran är nyfiken på våra bokhyllor! Här kommer mina svar: 
 
1. Hur sorterar du böckerna i din bokhylla?
Inte alls, faktiskt. Eller ja, lite efter storlek blir det ju, men annars står de i en salig röra och har alltid gjort. Men jag gillar ju lite organiserat kaos och brukar faktiskt hitta det mesta jag är på jakt efter. 

2. Hur många språk finns i din bokhylla? Vilka?
Svenska, engelska och franska definitivt. Tror även att jag har Ett dockhem på norska någonstans, och kanske lite annat också som jag inte kommer på nu. 

3. Vilket land kommer de flesta böckerna från?
Sverige, Storbritannien, Irland, USA, Frankrike. Lite Tyskland, lite Spanien, lite Italien och lite Australien finns väl också, samt lite strötitlar från Kina och Japan. Och lite annat bôs, får vi väl utgå ifrån. 

4. Flest män eller kvinnor? Eller ungefär lika?
Jag skulle tro att kvinnorna är i majoritet. 

5. Vilka genrer/kategorier har du i bokhyllan (deckare, dramatik, bilderböcker, reseskildringar o s v).
Nästan allt, faktiskt. Även de genrer jag inte läser särskilt ofta finns representerade, genom presenter och genom goda föresatser att skärpa mig och lära mig läsa även fantasy och sci-fi. Just bilderböcker kanske inte finns representerade, förresten, men barnböcker definitivt! 

6. Visa gärna en shelfie! 
Lite inaktuella, just nu är det "lite" stökigare - det är ett semesterprojekt att få lite ordning, just nu har jag för mycket på gång vilket såklart är ett kärt besvär. 
 
 
Stora hyllan, två Expedit 2x2 på varandra... 
 
 
...fortsätter i sidled med tre lägre hyllor som blir TV-bänk. Detta var den bästa bilden jag hittade och den längst till höger kom inte med, men där finns mest DVD:er och sånt. 
 
 
Hyllan i köket, icke att förglömma, med mina älskade kokbokssamling, Mästerkocken-lådan och lite annat krafs <3 
 
1 Boklysten:

skriven

Kokböcker är ju så underbara att ha!

Svar: Ja, de är mig mycket kära!
Anna

2 Marias bokhylla:

skriven

Vilken fantastisk bokklocka där uppe på hyllan!

Svar: Ja, visst är den underbar! Tillverkaren heter Karlsson, men jag hittade bara monokroma här i Sverige. En kompis i England ville bli av med sin så vi gjorde en Twitterdeal ;)
Anna

3 Sanna:

skriven

Härliga hyllor!

Svar: Tack! <3
Anna

Kommentera här: