Nationaldagen!

Jag vet faktiskt inte om jag har firat nationaldagen någon gång förut - förutom att vi sjöng vid flaggstången när jag gick i skolan, innan nationaldagen blev röd dag... ;) Och eventuellt en gång i London också men det kan ha varit midsommar. Hur som helst - det är alltid roligt att göra något och så även idag, det blev en underbar dag. 
 
 
Till brunch blev det sparris inlindad i rökt skinka, champinjonhattar fyllda med vitlökssmör och persilja, chilimarinerad halloumi och sallad på gröna sojabönor, galiamelon, fetaost och basilika. Allt mycket gott och somrigt! Äppelmust med hallon och mynta till, så himla gott. 
 
Så rörde vi oss mot Slottsskogen. Jag har ju levt i tron att det är jättekrångligt att promenera till den delen av parken härifrån, så vi hoppade på en vagn till Botaniska. Och herregud så mycket folk! De räknade med 25000 personer, helt otroligt. Ni ser ju! 
 
 
 
 
Tyvärr svårt att fota folkmassan utan att få med en massa okända människor - vi sänkte medelåldern rejält i vår del av parken i alla fall, och hade inte tagit med oss ett helt möblemang. Bara två filtar, en halv flaska äppelmust och två bitar kaka! Det gick ju bra ändå, men jisses, folk hade riktiga glas och riktigt porslin och stolar och bord och jag vet inte allt. Musiken var vacker, i alla fall, och det var härligt att vara utomhus! 
 
 
Och nej, det är inte halvstångsflagg, den närmaste stången gick väldigt långsamt bara... haha. Det var rätt mäktigt med så mycket folk som sjöng nationalsången tillsammans! För ja, det får en göra i det här j-vla landet ;-) 
 
På hemväg, efter insikt att spårvagnshållplatsen såg ut som tunnelbanan i London på strejkdag, tänkte vi att äsch, det måste väl gå att hitta hem till mig! Och jodå, det gjorde det. Det tog inte ens lång tid - det är bara två kilometer ungefär. Nu vet jag det! Började fantisera om frappuccinos någonstans i höjd med Slottsskogsvallen så sagt och gjort - Ica hade vaniljglass, kaffe och mjölk fanns hemma... alltså. Så. Gott. Vi trotsade den halva stormen och tog dem med ut på gården, det var ett tappert försök i alla fall även om det blåste så att det visslade i flaskorna.  
 
Och frisk luft och gott sällskap ger energi, jag har fått ordning på all tvätt, bäddat sängen, lagat två matlådor och försöker komma underfund med faktumet att det faktiskt är onsdag imorgon och inte måndag. Inte mig emot! 
 
 
Nu - brunchrester till kvällsmat med lite extra kassler. Inatt tror jag att jag kommer att få sova gott :-) 

Kommentera här: