Utan dina andetag av Karin Aspenström

Jag älskade ju To my Love (eller Till min Love som den verkar heta nu) som kom ut 2015 - såpass att jag fortfarande blir alldeles lycklig när jag tänker på den. Blev därför överlycklig när jag såg att Karin Aspenström kommit ut med något nytt, och kastade mig över den så fort jag bara hann. 
 
Det är dags för en nystart i Evelyn och Eriks relation. De har varit tillsammans i tio år efter att ha träffats på en folkhögskola, de tycker själva att de är det perfekta, jämställda paret - men nu måste det hända något. Och det som ska hända är den gemensamma drömresan till Indien. Luffa runt, åka till Himalaya, vara tillsammans. 
 
Och de reser, och naturligtvis blir ingenting riktigt som de har tänkt. Svartsjuka, ett begynnande missbruk, krossade drömmar, oärliga resekamrater, ett brott, otrohet, maktobalanser och undringar om framtid och förväntningar. Det hinner hända ganska mycket på drygt 200 sidor, det är ett som är säkert. 
 
Och jag gillar det. Jag blir otroligt illa till mods av allt möjligt i berättelsen - kanske främst hettan och smutsen faktiskt. Det där med backpacking har aldrig varit en dröm för mig och jag är inte mer sugen nu! Får vissa liknande vibbar som i The Beach, även om detta är en helt annan berättelse. 
 
Jag blir väldigt intresserad av vad som kan tänkas hända härnäst, och det är ju ett gott betyg! Det var intressant läsning och ja, jag tycker att Aspenström skriver mycket bra. Det är inte tillnärmelsevis lika fantastiskt som To my Love, men så mycket av min förtrollning med den handlar ju om igenkänning och förtjusning av Camden och London. Miljöerna i denna boken gör mig bara stressad. 
 
 
Andra som skrivit om boken: JoS blog, Boktokig Eva Boström, Bina's Books
 
Boken finns att köpa t.ex här eller här

Kommentera här: