Auberginegryta med kyckling

 
Lite Provence i tallriken ikväll - ursaltad aubergine, kyckling, tomat, vitlök, timjan, citron, chili, yoghurt och några stackars svarta oliver som låg och såg övergivna ut. Basmatiris till. Gott och lätt i dubbel bemärkelse! 

En liten bit ur Brott och straff

 
Jag bara måste dela med mig av detta oerhörda stycke: 
 
"Hans ansikte, som var mycket fräscht och rentav vackert, verkade trots allt yngre än en fyrtiofemårings. Som två kotletter inramade de mörka polisongerna detta ansikte; de satt där, mycket välansade och täta, ovanför en blank, ljus, välrakad haka. Inte ens håret, som för övrigt var lätt grånat och som blivit lagt och ondulerat hos frisören, gjorde det där löjliga eller komiska intrycket som ondulerat hår brukar då det oundvikligen får den ondulerade att se ut som en tysk som skall ingå i det äkta ståndet." 
Fantastiskt! 

Tove Jansson i ord, bild och brev

 
Var och lyssnade på ett föredrag om Tove Jansson av Boel Westin på Konstmuseet ikväll. Mycket bra och intressant! Jag har nästan inte läst något av henne, även om jag kände igen Vem kan trösta Knyttet - men nu ska jag se till att lyssna på lite av det som finns på Storytel.