En weekendtripp till Gränna

Det var längesen vi bestämde att vi skulle åka till Gränna i helgen som gick - närmare bestämt i januari när det var -14° ute. Nu blev det istället närmare +30° ;-) 
 
Sofia plockade upp mig vid niotiden i lördags morse, och vi styrde kosan mot Småland direkt. Ett kort stopp i Jönköping för att handla lite förnödenheter bara, men det tog ungefär två och en halv timme allt som allt. Och vilken vacker väg det är, ändå! Inte fram till Ulricehamn kanske, men efter det - helt otroligt. Jag har knappt varit vid varken Vänern eller Vättern i livet och blir så fascinerad av stora sjöar!
 
Vi hade tänkt oss Andréemuséet redan på lördagen, men kände att vädret var så otroligt vackert att det kändes tråkigt att gå inomhus. Så vi körde direkt ner till hamnen och hoppade på färjan till Visingsö istället! 
 
 
 
 
 
Tog en fika i solen och bara njöt! Men vi var inte där så länge - det finns ju de facto inte så mycket att göra ;) Så vi tog färjan tillbaks lagom till incheckningstid i stugan. Har inga bilder därifrån, men det var fullt funktionellt även om det var trångt och otroligt varmt på natten. Men bra att ha fått erfarenhet av vad en campingstuga kan tänkas innebära inför framtida eventuella kortare resor tycker jag - jag hade aldrig själv kommit på tanken att boka just på en camping så det är tur att inte alla är lika fördomsfulla och trångsynta som jag ;-) 
 
Efter bäddning och lite uppackning och skurande av trädgårdsmöbler (pollen och frömjöl frodades verkligen, jag har aldrig sett något liknande) knatade vi upp på "stan" och kikade in i diverse polkagrisbagerier. Och köpte med oss lite grann också! Helt otroligt så mycket det fanns. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bland annat knatade vi in på ett ställe av en slump - och det visade sig vara huset Andrée föddes i! Butiksinnehavaren var mycket kunnig och tyckte nog att det var ganska kul att vi också hade lite koll. Så butikslokalen är densamma som Andrées fars apotek, och vissa saker - som dörrarna - är fortfarande desamma. 
 
 
På kvällen åt vi en riktigt god middag nere vid vattnet - som faktiskt inte ens var dyr - och gick och lade oss tidigt. Det behövdes! Värmen tar ut sin rätt alltså. Men först en liten sväng... kan ni tro att denna bilden är ofiltrerad? 
 
 
Polarcenter innefattar dels Andréemuséet, men även en del om Grännas historia och inte minst polkagrisarnas! 
 
 
 
 
 
 
Vi kände båda att vi blev ganska illa till mods av polarutställningen. Det blir lite makabert med deras gamla kläder med blodfläckar och annat på, på något sätt. Men de visade en väldigt fin kortfilm och nu har jag äntligen svar på hur stor ballonkorgen verkligen var. Inte stor, som ni ser, tänk tre fullvuxna karlar i den korgen, plus allt annat krafs de hade med sig! 
 
 
Kom hem mitt på eftermiddagen igår efter att ha tagit en kaffepaus hos Sofias kompis i Brämhult, det var mest att duscha och landa ett ögonblick och sedan kasta mig iväg på ovan konsert. Så fint! Ebbot var fantastisk och jag grät till Beatleslåtar. Det är väl så det ska vara ;) 

Kommentera här: