Fucking Sofo av Lena Ackebo

 
Jag lånade denna som e-bok på biblioteket, med ganska höga förväntningar eftersom jag minns att jag när Världens vackraste man kom ut läste en massa olika texter om hur fantastiska Ackebos serier är. 
 
Därmed blev jag besviken. Inte för att teckningarna inte levde upp till förväntningarna - de är lysande - men kanske för att jag inte riktigt förstår hur Sofo fungerar. (Sofo är alltså en benämning på den delen av Söder i Stockholm som ligger söder om Folkungagatan, om jag förstår det rätt.) Nog för att jag har begripit att det är mycket hipsters och uteställen och ekologiska saker och ditt och datt, men det klickar inte riktigt. Jag tycker bara inte att det är särskilt roligt. Dessutom är det knökat med underliga stavfel som inte kan förlåtas med talspråk. Jag är ju inte direkt den som är ute och far i Göteborgs hipsterliv heller, så jag kanske är fel målgrupp. 
 
Så - för att låta som en fyraåring - jag gillade att titta på bilderna! Berättelserna däremot tyckte jag var ganska tråkiga. 
 
 
Boken finns att köpa till exempel här eller varför inte här
1 Joelinda:

skriven

Nej, nej, de där serierna är ju UNDERBARA!!! Så totalt mitt-i-prick! :-D

2 Sebastian:

skriven

Rekommenderar andra av Ackebos seriealbum, till exempel "Rysk räka". Gillar dem betydligt bättre än "Fucking Sofo" :)

Svar: Tack för tips! Fucking Sofo var inte så mycket för mig, som sagt, men jag läser gärna mer då jag gillar hennes andra böcker.
Anna

Kommentera här: