Jag vet allt det här: en internmedicinsk roman av Annika Paldanius

Jag fick tips om denna av en tjej på jobbet - de hade läst den i hennes bokcirkel och hon tyckte hemskt mycket om den. Jag hade aldrig hört talas om den, men kikade in på Goodreads och såg att den fått fina betyg och när jag hittade den i en av mina appar så var det givet att läsa!
 
Det handlar om tre unga kvinnliga läkarstudenter i Göteborg - Anna, Fanny och berättaren, Hanna. Dels är det studentliv, fest, killar och korridorskultur, dels är det all kunskap och allt de lär sig i skolan och på praktik som hela tiden cirkulerar i huvudet och som tar upp massor av plats, även i vardagen. Medicinska termer dyker upp i de mest världsliga situationer och jag tycker att det är otroligt spännande och intressant.
 
Något annat som hela tiden finns nära är döden, och när den kommer närmare än de hade kunnat tro blir allt det mjuka täckt av något hårt. Hur går man vidare?
 
Göteborgsskildringarna är också underbara - jag älskar som bekant när saker och ting stämmer. Det gör de här! 
 
Jag blir på sätt och vis påmind om Ju mer jag ser dig av Louise Boije af Gennäs här, dessa glittrande, tuffa tjejer med outtömlig energi men som samtidigt plågas av ångest och psykisk ohälsa. Konstanta analyser av alla situationer - det är både skrämmande och otroligt effektfullt. Jag tyckte mycket om den och rekommenderar den varmt! 
 
 
Andra som har skrivit om boken: Ylvas läsdagbok, Onekligen, Med näsan i en bok, Bokblomma
 
Boken finns att köpa här eller här
1 MissMagic:

skriven

Tack för tipset! låter klart intressant och som något jag skulle gilla :)

Svar: Det tror jag verkligen att du kommer att göra, den var strålande.
Anna

Kommentera här: