Tematrio: Pojkar

 
Nu har jag inte varit  med hos Lyrans Tematrio på ett tag - men lite ordning får det bli och nu hakar jag på. Veckans uppmaning lyder: Berätta om tre bra romaner som handlar om pojkar! 
 
Det blir tre "moderna klassiker" från mig: 
 
     
   
 
Jag tycker nog faktiskt att Looking for Alaska är en bättre bok än John Greens förstås mest kända, The fault in our stars eller Förr eller senare exploderar jag. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men det är nog för att jag tycker så otroligt mycket om huvudpersonen Miles och hans funderingar. Och den där explosiva första kärleken! 
 
Jag var med på en mailinglista som hette Body of a Venus i slutet på 90-talet någon gång - där diskuterades allt men den exploderade verkligen när The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky kom ut. Folk var som galna, vilket leder mig att tänka att den verkligen var revolutionerande i USA 1999. Jag läste den inte förrän en bra bit in på 2000-talet men älskade den - läste sedan om den i samband med att filmen kom ut. Så fin. Även här älskar jag huvudpersonens funderingar, det är så härligt. 
 
Boy meets boy är en favorit bland Levithans böcker - fast där gillar jag ju egentligen allt. Nästan. Denna berättelse om Paul och Noah, som utspelar sig i en utopiskt accepterande småstad i New Jersey, är helt underbar. Jag har till och med en version av omslaget som bakgrund på min telefon ;-) 
1 Boklysten:

skriven

Looking for Alaska är den enda jag läst av böckerna i din trio.

2 Midnattsord:

skriven

John Green har jag läst och gillade den skarpt. De andra två är jag riktigt nyfiken på. Levithans låter verkligen som en bok skulle kunna passa mig.

3 Sara:

skriven

Looking for Alaska har jag läst och tyckte om. The Perks of being a wallflower har jag bara sett men inte läst. Visste inte att det var så länge sen boken kom. Levithan har jag kvar att upptäcka så tackar för tips!

4 Lena:

skriven

looking for Alaska är verkligen bra.

5 Åsa:

skriven

Nix! Inte läst dessa. Men känner till första titeln, kanske borde ge Greens böcker en andra chans med den. Blev inte så värst imponerad av Papperstäder.

Kommentera här: