Veckoutmaningen: Dålig stämning

Veckans Kulturkollo-tema är dålig stämning och veckans utmaning lyder förstås: I veckans utmaning vill jag att du berättar om en bok, tv-serie, film, låt eller annan kultur där dålig stämning råder. 
 
Ikväll kommer ett inlägg om en pjäs som är full av dålig stämning - men den första bok jag kom att tänka på när jag såg temat var Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper, som jag läste på inrådan av mamma för några år sedan. Av någon anledning verkar jag inte ha bloggat om den, vilket är mycket underligt för jag är stormförtjust i den. (Och filmen är också riktigt bra!) 
 
 
Det handlar om Judd och hans syskon, som när fadern dör återvänder till modern och barndomshemmet. Pappan har, av någon outgrundlig anledning, bestämt att de ska sitta shiva - en judisk tradition där de efterlevande sörjer i mer eller mindre stillhet, medan vänner, familj och grannar kommer och besöker dem. Naturligtvis river detta upp varenda liten konflikt och familjehemlighet som finns - otroligt dålig stämning, alltså - men en fantastiskt rolig bok med en beundransvärd energi i berättandet! 
1 Hanneles bokparadis:

skriven

blir nyfiken på denna

2 Sara:

skriven

Jag minns inte så mycket av boken mer än att den var just rolig.

3 Fröken Christina:

skriven

Verkar som många gillar den här. Kanske borde en läsa den.

4 Kulturkollo Linda:

skriven

Tack för påminnelsen om Tropper. Länge sedan jag läste något av honom! Jag gillade verkligen Sju jävligt långa dagar, men hjälp vilken dålig stämning!

Kommentera här: