Några vardagsbilder

Det har blivit väldigt lite personligt här på sistone - av ingen egentlig anledning alls, det har bara varit mycket att göra och många böcker att rapportera om. Men här är några stycken från de senaste veckorna, i alla fall! 
 
 
 
Hösten är bra tjusig! Den första bilden är från en vägg vid en gångtunnel nära mig, den andra är från parkeringen utanför jobbet. Så vackert! 
 
 
Detta var inte heller helt fel, igår morse c:a 07:20 från Älvsborgsbron. Tyvärr missade jag den imorse, jag gick hemifrån något senare, men såg bilder från Hisingssidan som var helt svindlande vackra. 
 
 
Min (typ) äldsta kompis Heather har startat ett projekt där hon lägger upp selfies varje dag med (olika) läppstift i femtio dagar. Jag tänkte haka på lite lätt, men jag använder ju inte ens läppstift varje dag. Men detta är från i fredags och det är H&Ms Lip Colour-To-Go i Paint the town red, en sorts penna som jag är mycket förtjust i. 
 
 
Jag var ju inte med på Stockholm Literature, men fick lite litterär spis igår kväll ändå då Lise Tremblay intervjuades på Stadsbiblioteket. Frågorna ställdes på engelska, hon svarade på franska och så tolkade herren till höger till svenska. Jag blev otroligt glad när jag insåg att jag förstod nästan allt hon sa, trots Québec-dialekt - pluggandet bär alltså frukt! Mycket motiverande och härligt. 
 
Imorse vaknade jag klockan tre av att det fullkomligt stank brandrök. men det brann ingenstans. Jag var ute i svalen och sniffade och tittade ut och läste alla tidningar men ingenting. Jätteskumt, men jag vågade ju inte somna om så nu är jag lagom sömnig. Men det blev bättre av lunch med gamla teamet! 
 
 
Cordon bleu med kaprissky och persiljestekt potatis på Kooperativet - det var verkligen inte fel! 
 
Ikväll är det dags för tredje bokcirkeln om Per Anders Fogelström på biblioteket, ska bli mysigt och lagom ansträngande ;-) 

Tematrio: Rädsla

 
Idag är det Halloween och Lyran ber oss: Berätta om tre böcker som gjort dig rädd! 
 
      
 
 
Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel höll på att skrämma livet ur mig. Jag läste den någon natt i Hunnebo när vinden ven och det knakade överallt och hade närmare maxpuls hela tiden ;) (Hans Kom ska vi tycka om varandra var också fantastisk men nu valde jag den andra... denna gången.) 
 
Denise Rudbergs Elegant Crime-serie är riktigt lysande här och där. När klockan slår fem var riktigt, riktigt läskig. Jag var uppe och kollade i klädkammaren och kände på ytterdörren flera gånger om, och då bor jag på nionde våningen och risken att någon klättrar in och gömmer sig är ganska liten.,, 
 
Jag blev tokig i Peter James förra sommaren, och första boken om Roy Grace, Levande begravd, satte verkligen igång fantasin hos mig. Den är spännande på flera olika plan vilket jag gillar - jag har ju läst alla som finns ute nu, men denna var bannemig läskigast hittills. 
 
 
 
Bubblare: Sune börjar tvåan av Anders Jacobsson och Sören Olsson. Nu var det i och för sig tv-serien med de liksom animerade pappersdockorna som gick på någon Sommarmorgon som skrämde mig, men jag var så fruktansvärt rädd för att få blindtarmsinflammation ett tag. Usch! Nu kan jag inte säga att jag tänker så mycket på min blindtarm... 

Hata Gustavsberg av Agnes Lindström

 
 
Jag var först väldigt osäker på detta omslag. Så... gapigt! Men sedan insåg jag att det är nog en blinkning till just Gustavsbergsporslinet Adam: 
 
 
 
...som var farmor och farfars koppar på landet. Och då må det väl vara hänt! 
 
Men Miranda gillar inte Gustavsberg. Långt från stan och tråkigt är det också. Hennes kompisar vill aldrig göra något roligare än att ha filmkväll, medan Mirre själv kan tänka sig att kanske gå ut och rita kvinnomärken på mopeder, åtminstone. Under en extra jobbig släktmiddag överraskar hon såväl sig själv som alla runt omkring med att komma ut som lesbisk - även om hon inte är helt säker på att det verkligen är så. Men hon kommer hem och skriver en lista för och emot och tja, varför inte? Hon är inte inte lesbisk i alla fall, det är hon rätt säker på. 
 
Det blir onekligen en ganska svindlande berättelse om att ta reda på vem man är, vilka andra är och hur man ska förhålla sig till varandra. Om att prioritera och att komma till insikt - och om vänskap, inte minst! Det är hjärtskärande på sina ställen, ganska roligt på andra och i stort sett lättläst och lagom spännande. Och ganska förutsägbart, men det kan jag leva med. Dialogen är inte högklassig, men det är gott driv i språket och handlingen. Helt okej debut av Lindström! 
 
 
Läs gärna mer hos Annas bokblogg, Agnes bokblogg, Systrarna Böcker, Sagan om sagorna. Boken finns att köpa här eller här