Veckans topplista v. 43 - Exotiska platser

 
Johannas deckarhörna skriver: Idag hade jag tänkt att topplistan skulle ta oss med till de aningen exotiska böcker som utspelar sig på platser vi inte läser om så ofta. Idag letar vi oss bort, mot det okända. Till främmande länder, under ytan eller ut i rymden – det blir spännande att se var vi landar.  
 
Mina fem blir som följer: 
 
  1. Vända hem av Yaa Gyasi, som delvis utspelar sig i Ghana vilket är en mycket främmande plats för mig. 
  2. Utan dina andetag av Karin Aspenström befinner vi oss främst i Indien och den fick mig absolut inte att vilja resa dit. 
  3. Jenny Nordbergs De förklädda flickorna i Kabul som förstår utspelar sig i Afghanistan var otroligt exotisk, fascinerande och skrämmande. 
  4. Irland kanske inte låter så exotiskt, men jag har aldrig varit där och känner mig väldigt dragen till västra Irland, som verkligen ser ut som ett sagolandskap för mig. Anne Enrights Den gröna vägen utspelar sig dels där och dels på ett antal andra platser som är mer eller mindre exotiska - såsom Mali, till exempel. Riktigt bra bok. 
  5. Jag minns bilderna från Vasilijkatedralen på yoghurtpaketen när jag var liten, och jag minns att vi lärde oss just ordet "lökkupoler" tidigt i lågstadiet - varför kan jag inte svara på, men Moskva har länge varit en intressant plats för mig. Simone de Beauvoirs lilla novelette Misstag i Moskva utspelar sig där och är en riktig liten godbit. 
1 Boklysten:

skriven

Har inte läst en enda av de här böckerna, men De förklädda flickorna i Kabulväntar i bokhyllan. Tack för tips om de andra.

2 tantaugusta:

skriven

De förklädda flickorna i Kabul var en otroligt bra/otäck/intressant/skrämmande bok tycker jag. Verkligen glad över att jag läste (lyssnade på) den.

3 Evelina:

skriven

Lät spännande med en bok som utspelar sig i Ghana!

4 Johannas deckarhörna :

skriven

Härlig lista! Tack för tips :)

5 Vargnatts bokhylla:

skriven

Irland vill jag resa till någon gång!

6 Monika:

skriven

Den gröna vägen har jag funderat på om jag kanske borde läsa.

För övrigt så kan jag rekommendera Irland, speciellt den västra delen :)

7 Lion´s Library:

skriven

Vända hem har jag varit nyfiken på, utan dina andetag var en ny bok som väcker min nyfikenhet! :)

Kommentera här: