Den bästa av världar: Skapelse, slump, apokalyps, död av Ulf Danielsson

 
 
Detta var en av sommarböckerna till en av mina bokcirklar. Ingenting jag någonsin hade plockat upp själv, så det är ju spännande när någon väljer åt en! (Nå - vi röstar ju, men jag blev brutalt nedröstad... inte för att jag kommer ihåg vad jag önskade mig ;)) Men naturvetenskap och dylikt är verkligen inte min grej alls - men såklart att jag skulle försöka! 
 
Och det gick okej till en början. Bitarna om skapelsen ur olika perspektiv - allt ifrån Big Bang till de religiösa teorierna var riktigt intressant. Särskilt undersökningarna om vad som kan tänkas ha varit Betlehems Stjärna - jag blev helt till mig när jag insåg att det finns dokumentation om planternas rörelser på himlavalvet från just tiden kring år 0... helt otroligt. 
 
Sedan blev det andra bullar. Strängteori och sånt. Jag läste, det gjorde jag, men det blev att jag skummade för även om det är skrivet på ett enkelt sätt så förstår jag inte. Det går inte in! 
 
Min bästa behållning av boken var att den fick mig att vilja läsa om Voltaires Candide. Och det är ju i och för sig inte fy skam! 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera här: