Kapitulera omedelbart eller dö av Sanne Näsling

Jag vet inte riktigt hur jag kom över denna - antagligen kom den upp som förslag på Goodreads eller i någon av apparna när jag hade avslutat något annat. Jag har faktiskt aldrig hört talas om den tidigare, men den var finfin läsning när jag låg hemma med feber och onda luftrör häromveckan. 
 
Jag vet inte riktigt om det var febern, men jag får vibbar av Inger Edelfeldts underbara Juliane och jag när jag nu reflekterar över boken, ett par veckor senare. Det handlar väl om den här symbiotiska vänskapen mellan tonårstjejer, antar jag, med hemliga språk, egna världar och gemensamma drömmar. 
 
Mary och Lovely går i nian. Alla kapitel är döpta efter nagellacksfärger. De läser Monika Fagerholm och drömmer om att flytta till London. 
 
Det är en salig röra av svenska och engelska, dialog och en sorts stream of consciousness, fantasimonster (såsom den sure pensionären Yngve som bor i Lovelys bröst och ger henne ångest), högstadieliv och tristess. 
 
Jag tycker att det är underbart! Till en början kändes det lite som om jag sett det förut - men det har jag inte. Detta är något helt nytt för mig (den är flera år gammal, så det är jag som är sen) och jag älskar det! 
 
Och - jag vill nu hemskt gärna läsa Glitterscenen av Monika Fagerholm som jag köpte på Myrorna för ett litet tag sedan... :-) 
 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera här: