Pappas pojke av Emelie Schepp

 
 
Åklagare Jana Berzelius är tillbaka! Och det är ett kärt återseende. Det tog mig lite tid att börja läsa böckerna, men jag fastnade ganska snabbt när jag väl var igång (de tidigare böckerna är Märkta för livet, Vita spår och Prio ett) och läste alla tre inom loppet av en månad i maj förra året. 
 
Det startar snabbt - en liten pojke ringer sin pappa och berättar att det är någon i huset. När pappan, Sam, kommer tillbaks till huset ligger pojkens mamma mördad i huset och pojken, Jonathan, är spårlöst försvunnen. Det blir alltså rafflande från första stund och Schepp lyckas upprätthålla spänningen hela vägen igenom. 
 
Även mer lågmälda passager, som somliga av de som utspelar sig på ett fängelse (SÅ BRA) har en laddning i sig som imponerar på mig. Och berättelsen som vi tidigare fått ta del av om Janas privatliv och förflutna är så otroligt fascinerande - jag rekommenderar alltså inte att man läser dessa böckerna fristående för det lär vara ganska oförståeligt att hoppa in mitt i. 
 
Mycket välskrivet, genomarbetat och rejält spännande, alltså! Dock var den inte riktigt lika bra som de tidigare - men det kan ju ha varit min egen sinnesstämning eller vad som helst som spelar in. Jag tänker i alla fall fortfarande på den även såhär ett par veckor senare. 

Tack HarperCrime för recensionsexet! 
 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
1 Anna:

skriven

Håller med dig om att fängelsedelen var väldigt bra! Och att de ska läsas i ordning, annars är man nog ganska lost.

Svar: Ja, det är ju ingen ordinär bakgrund direkt som man kan föreställa sig utan storyn... :-)
Anna

2 Nilmas Bokhylla:

skriven

Jag MÅSTE verkligen ta itu med den här serien. Jag har velat läsa den så länge men ändå blir det liksom inte av. Hopplöst!

Svar: Det var ju samma sak för mig - plötsligt bara började jag och då går det inte att sluta... :-)
Anna

Kommentera här: