Tematrio: Grannar

 
Jag är lite sent ute, men veckans tema i Tematrio hos Lyrans Noblesser är GRANNAR. Något som vi väl nästan har lite till mans, på gott och ont... ;-) (Jag har numera exceptionellt bra grannar, förutom när herrn nedanför lånar ut lyan till sonen att ha förfest i. Och när någon ställde två påsar med fotbollsskor och dito strumpor nere i svalen i flera dagar, det luktade... ja. Det luktade.) 
 
Här kommer tre böcker om olika sorters grannar: 
 
      
   
 
Flickorna i parken av Lisa Jewell är en av hennes bästa hittills, tycker jag. Jag har skrivit förut om hur roligt det är att hon har utvecklats så otroligt mycket sedan de första chicklit-böckerna sent nittiotal / tidigt 2000-tal - denna är riktigt spännande, lagom kuslig och faktumet att den utspelar sig i ett lite avskilt grannskap gör det extra kittlande. 
 
Everything, everything av Nicola Yoon handlar om två väldigt speciella grannar och är en av de finaste ungdomsböckerna jag har läst i år. Idag plockade jag upp hennes nästa bok, Idag är allt, på biblioteket och ser mycket fram emot att få läsa mer. 
 
Granne med döden av Alex Marwood dök upp hos många i Veckans topplista denna veckan som Londonskildring. Och jodå, den utspelar sig i London - men framför allt utspelar den sig i ett skräckens hyreshus. Där finns flera... grannar. Ja. Läs den om du inte redan har gjort det, det är en riktig upplevelse. Men var helst inte kräkmagad. 
1 Boklysten:

skriven

Granne med döden finns i min lista också.

Svar: Den är riktigt bra!
Anna

2 Monika:

skriven

Granne med döden är så fantastiskt bra och jag blev så positivt överraskad av den :)

Svar: Ja! Jag älskade Onda flickor så hade höga förväntningar på Granne med döden också men visste verkligen inte vad jag skulle hamna i. Fantastisk!
Anna

Kommentera här: