Wink Poppy Midnight av April Genevieve Tucholke

 
 
Detta är en bok som jag plockade upp på YA-avdelningen på biblioteket helt baserat på det snygga omslaget - och jag kryssade mycket riktigt rutan "En bok med ett så vackert omslag att du skulle kunna tänka dig att hänga den på väggen" i Höstbingot! 
 
Det är en väldigt speciell berättelse, helt olik något jag läst förut. 
 
De tre viktigaste personerna är, som ni kanske förstår, Wink, Poppy och Midnight. 
 
Midnight har nyligen flyttat tillsammans med sin pappa - hans mamma har tagit storebror Alabama med sig till Frankrike där hon ska skriva deckare. En stor anledning till att han är så glad över flytten är för att han då hoppas komma undan Poppy, den manipulativa grannflickan som smyger sig in i hans rum på nätterna och får honom att göra allt hon vill. Nu tänker han slippa henne - men tre kilometer var tydligen inte tillräckligt. 
 
Wink är Midnights nya grannflicka. Hon bor tillsammans med sin mamma, som arbetar som någon sorts spågumma, och en hel hög småsyskon som hon kallar "de föräldralösa" på en gammal bondgård och Midnight dras genast till henne. 
 
De tre blir indragna i en märklig karusell som är lite svår att hänga med i - och jag vågar nästan lova att du inte har någon aning om vilken sanningen är i slutet. Bokens "slogan" är: "A hero. A villain. A liar. Who's who?" - det är riktigt roligt att läsa något som överraskar! 
 
En bra, intressant och utmanande ungdomsbok. Ljuvligt språk! 
 
 
 
Boken finns att köpa här eller här

Kommentera här: