Your voice in my head av Emma Forrest

 
 
Någon gång på gymnasiet plockade jag upp Namedropper av Emma Forrest - som fullständigt tog mig med storm. Den handlar om en ung tjej i norra London på nittiotalet, hon bor med sin coola morbror och har en galen svensk väninna och åker på turné med en kille som spelar elektronisk musik och utövar ett förfärligt självskadebeteende. Full fart, alltså - men det jag älskade mest, och det som fick mig att läsa boken om och om igen, var skildringarna av London. Förstås. 
 
Hur som helst. Detta är Emma Forrests memoarer, från en period när hon mådde fruktansvärt dåligt. Hennes debutroman hade gjort någorlunda succé och själv bor hon i New York och jobbar för en brittisk dagstidning - men hon är svårt bipolär och självdestruktiv. Det är hemskt att läsa om - men samtidigt riktigt fint att läsa om bättring, tillnyktring och små steg mot tillfrisknande. (Och lite spännande att läsa om vissa kändisar. Sån är jag!) 
 
En figur som spelar stor roll i boken är förresten Mallais' Ophelia, som den unga Emma åker till Tate Gallery för att titta på med jämna mellanrum - jag måste få visa den också! 
 
 
Om du inte känner till Emma Forrest vet jag inte hur mycket utbyte du kommer att ha av boken. Tyvärr. Jag har ju dels läst boken ovan men även hennes kolumner i olika brittiska tidningar under många år utan att veta något om bakgrunden, så att säga. Men jag tyckte riktigt mycket om den! 
 
Det verkar även som om det har blivit film med Emma Watson 2014, men jag har inte sett den - ska dock försöka leta rätt på den :-) 
 
Boken finns att köpa i lite olika utgåvor hos Adlibris
 
 

Kommentera här: