Spel av Anna Roos

 
 
Jag hade nöjet att lyssna på Anna Roos på en thrillerkväll på Pocket Shop för några veckor sedan - verkar vara en mycket sympatisk och talangfull person - så blev sugen på att läsa hennes debut, Spel. Jag lyssnade på större delen av den i inläsning av Katarina Ewerlöf. 
 
Sol trodde aldrig att hon skulle återvända till Sverige - men när hennes tvillingbror Gustaf hittas död i Årstaviken kommer hon hem, till livet hon lämnat bakom sig. Mamman, som är på gränsen till socfall, och pappan, som är rik och vräkig. När föräldrarna skilde sig fick de varsin tvilling (eh?) - Gustaf växte alltså upp med pappan, i lyx och flärd, och Sol fick raka motsatsen i förorten. 
 
Sol lyckas med hjälp av ett fejkat cv få jobb på biblioteket på Handelshögskolan. Nu ska hon ta reda på vad det verkligen var som hände och vad anledningen till att Gustaf hoppade i Årstaviken är. Som titeln kanske avslöjar handlar det mycket om - spel, ja just det - men det handlar även väldigt mycket om extremt orealistiska scenarion och att Sol försöker spela tuff. Ja, hon är tuff, men jag blir lite matt. Det blir så tjatigt och ganska ointressant - ingenting som fastnar hos mig. 
 
 
Boken finns att köpa här eller här
 

Kommentera här: