Tematrio. Bohuslän

 
Denna veckan skriver LyranBerätta om tre författare eller böcker från ett valfritt landskap! Och det kommer knappast som någon chock att jag landar i mitt älskade Bohuslän... 
 
              
   
 
Allt som återstår var min första bekantskap med fantastiska Elin Boardy. Otroligt fin och sorglig berättelse om Emma och Emil i Morlanda på Orust för länge sedan. Jag måste nog läsa om den, det var nästan fem år sedan jag läste den ser jag nu. 
 
Musselstranden av en av mina stora favoriter Marie Hermanson tar jag upp med jämna mellanrum och det är den ju väl förtjänt av. Underbar, spännande, unik och dessa vackra miljöskildringar! 
 
Jag gillar alla böckerna om Saltön av Viveca Lärn - och de senare, också, där de boende från Öster om Heden "beblandar sig" med Saltöborna. Midsommarvals är den första och jag tycker att omslaget är så fint så den får pryda detta inlägg. Och - jag gillar tv-serien skarpt också! 
 
Bonus: Jag har ännu inte hunnit, men jag vill gärna läsa Ett köpmanshus i skärgården av Emilie Flygare-Carlén inom kort. Kanske i sommar! 
 
1 Boklysten:

skriven

Har inte läst någon av böckerna men är nyfiken på alla tre..

Svar: Kul! Hoppas att du plockar upp någon av dem :)
Anna

Kommentera här: