Veckans topplista v. 11 - Böcker att se fram emot i vår

 
Veckans tema hos Johannas Deckarhörna är böcker vi ser fram emot att läsa i vår - vare sig det är nyutgivningar eller sådant som redan finns i hyllan. Jag har inte hunnit sätta mig in i vårens utgivning något särskilt, men jag kikade lite i några kataloger och det är ju inte direkt brist på böcker... :-) 
 
   


   
   
 
Mördarens mamma av Ida Linde kom ut på Norstedts 1 mars. Verkar vara en mycket intressant och ovanlig psykologisk skildring. 
 
Jag går och lever av Mirja Unge kommer ut på Norstedts 6 april. En skoningslös ungdomsskildring av en ganska stökig uppväxt på landsbygden, som jag förstår det. Låter spännande. 
 
Förlåten av Agnes Lidbeck är jag garanterat inte ensam om att ha höga förväntningar på efter hennes Finna sig. Jag var visserligen inte helt såld på den, men jag uppskattade den och dess språk, så det blir intressant att läsa mer. Förlåten kom ut på Norstedts den 7 mars. 
 
Jag har gillat allt jag har läst av Emmy Abrahamson hittills (The only väg is upp, Stjäla the show och den härliga självbiografiska Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske) och det är ju självklart att jag ser fram emot att läsa hennes nya Hur man gör succé på dårhus. Kommer på Albert Bonniers Förlag i mitten av april. 
 
Jag är lite ambivalent till Liane Moriarty - tycker att hon är lite ojämn - men är ändå sugen på hennes senaste, En annan Alice som kommer på svenska hos Albert Bonniers Förlag i slutet av mars. 
 
 
 
Och så ett extra tips - jag har redan läst den på engelska, men vill verkligen inte att någon missar den - ljuvliga Erotiskt skrivande för ensamma änkor av Balli Kaur Jaswal som kommer på Norstedts i april. En alldeles fantastisk roman - läs läs läs! 
1 Villa Frejas bokblogg:

skriven

Hur man gör succé på dårhus måste jag bara läsa! Älskade Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske.

Svar: Ja, visst var den härlig!
Anna

2 Boklysten:

skriven

Hur man gör succé på dårhus blir jag nyfiken på.

Svar: Ja, jag med! Hoppas på smart humor :)
Anna

3 A ROOM OF MY OWN:

skriven

Agnes Lidbeck väntar jag väldigt på

Svar: Ja, det blir spännande!
Anna

4 Monika:

skriven

Jag har fortfarande inte läst min första Liane Moriarty, men Öppnas i händelse av min död är redo på läsplattan-

Svar: Just den är inte min favorit - men det kan vara för att jag inte var superimponerad av inläsningen, och det var en av de första romanerna jag faktiskt lyssnade på. Men den är läsvärd!
Anna

Kommentera här: