Smakebit på söndag, 25 november 2018 - Nattfilm av Marisha Pessl

 
Jag håller fortfarande på med mitt TBR-projekt, och när Nattfilm dök upp i listan var jag lite osäker. Den har funnits på min lista länge, säkert sedan 2011 eller 2012 när den kom, men av någon anledning har jag inte varit övertygad. Nu lät jag mina instagramföljare bestämma - eller åtminstone "rösta" - och det var faktiskt bara en person som avrådde mig. Sagt och gjort - nu har jag läst ungefär 80% och jag är helt fast. Hoppas bli klar under kvällen! 
 
Veckans Smakebit kommer alltså ur Nattfilm av Marisha Pessl. Jag läste stycket imorse och blev så hänförd. 
 
 
 
"Det såg ut som en uttorkad lagun, ett flamingohägn på ett zoo som gått i konkurs för flera år sedan. Två enorma plastpalmer nuddade dystert taket. Svart mögel spred sig över de blekta rosa blomtapeterna, som om rummet fått skäggstubb. I luften låg en kraftig stank av Glades luftrenare ovanpå möglet, ovanpå klor från en motellpool. En liten mässingslampa kastade skirt ljus över antika träbyråer och snidade och förgyllda småbord. Porslinsfigurer var utströsslade överallt - trumslagarpojkar och mopsar och svanar med kantstötta näbbar. Vaser dignade av låtsasblommor som inte ens försökte se verkliga ut, med glansiga och plastiga blad, enorma blomster i nyanser som påminde om syntetiskt godis. Den bortre änden av rummet dominerades av en stor säng i barockstil, som låg och flöt där likt en gammal förtöjd färja. 
 
Precis i mitten, under skrynkliga sidenlakan, låg en liten hopkurad skepnad. 
 
Marlowe Hughes. Den sista flamingon." 
 
Ur Nattfilm av Marisha Pessl, Natur & Kultur: 2014 
 
 
 
Denna veckan finns fler Smakebitar att läsa hos Flukten fra virkeligheten
 
 
Idag startades dagen vääääldigt stillsamt - jag låg och läste och slumrade ogudaktigt sent, och hade sedan lyxen att kliva upp till dukat frukostbord. Ljuvligt! Det är inte ofta jag ligger och drar mig faktiskt men vad skönt det är! Sedan har jag varit på bokcirkel och pratat om Guds barmhärtighet av Kerstin Ekman, handlat och satt på en tvätt och nu ska jag stoppa in en fläskytterfilé i ugnen och lägga upp maskor till min första tröja... tror jag, i alla fall. Ska försöka blogga ikapp lite grann också, imorgon åker jag iväg på konferens i Berlin i några dagar så det ska väl packas ett och annat plagg och annat, med! 

Hoppas att du har haft en fin söndag hittills! 
1 Bokdamen :

skriven

Tyckte om den här! Tack för smakbiten! ;)

2 Sara Pepparkaka:

skriven

Men så trevligt att du gillar den!

3 Paula:

skriven

Vilken beskrivning! Har inte förstått om det är en deckare eller roman? Men jag ska kolla! Tack för smakbit

4 Lena:

skriven

Tack för smakbiten. Har haft Nattfilm i bokhyllan hur länge som helst. Borde läsa den snart.

5 A ROOM OF MY OWN:

skriven

den här har jag tänkt läsa. har lånat dotterns. tack för smakebiten!

6 Monika:

skriven

Har också denna oläst och känner mig lite tveksam till den, samtidigt som den lockar.

7 Boklysten:

skriven

Har hört en del positivt om den men ännu inte känt mig sugen på att läsa den. Tack för smakbiten!

Kommentera här: