Smakebit på söndag, 2 september 2018 - När oskulder kysser av Per Hagman

 
Godmorgon! September är här och det är hösten också - men än så länge är det vackra höstdagar med ganska höga temperaturer och i skrivande stund är himlen över Högsbo klarblå med något enstaka tussigt moln. Och vi badade igår och det blir nog bad idag också - så än så länge är det allt sensommar med lite god vilja. 
 
Jag hinner inte läsa som vanligt, bara. Men det blir nog ordning på det också! 

Veckans Smakebit kommer ur När oskulder kysser av Per Hagman. Jag var ju inte galen i Att komma hem ska vara en schlager i somras, men jag ska inte ge upp. 
 
 
 
"Angelica Johansson. Det kunde bara finnas en flicka med det namnet, som också tyckte om precis samma musik som han själv och som skrev om den i ett dåligt stencilerat fanzine. Den Angelica. 
 
Han hade köpt fanzinet en efermiddag i mitten av januari, på skivaffären Pet Sounds på Jakobsberggsatan, för att se om de skrev något om Deneuves demo. Vilket de inte gjorde. Men Angelica hade alltså, med största sannolikhet, flyttat upp till Stockholm. 
 
Redan en timme senare försökte han komma fram till vilken av sina två känslor han skulle lita på och följa. Under de senaste ett och ett halvt åren hade han inte så mycket som rört en flicka, bara frossat i minnen av allt han gjort med Angelica. Det var den första känslan; sex med Angelica låg på ett telefonsamtals avstånd. Samtidigt som han avskydde sig själv för att han i så fall skulle återvända till den bro som han var så stolt över tt ha bränt, för den andra känslan var förakt för det förflutna och motvilja att återuppta kontakten med det. En enda människa där nerifrån ville han ha att höra med: Nely. Men bara när tiden var inne, när han ände sig säker på allting."
 
Ur När oskulder kysser av Per Hagman, Bonniers: 1997 
 
Fler Smakebitar kan du hitta hos Mari på Flukten fra virkeligheten
 
 
 
1 Villa Frejas bokblogg:

skriven

Tack för smakbiten. Jag hinner inte riktigt heller läsa som förr, inte fysiska böcker i alla fall. Då är det tur att ljudböcker finns, för då kan jag läsa lika många böcker som alltid :) Just nu passar det formatet bäst för mig.

2 Robert W:

skriven

Den författaren känner jag inte till. Tack för smakbiten.

3 Annette:

skriven

jag har inte läst något av honom, men förstod när hans senaste bok kom ut att hans böcker haussas upp ganska rejält. Jag har läst för många svenska, manliga författare på sista tiden, som grottar ned sig i självömkande, och jag står inte ut med en sådan bok till. Är den här sådan? Annars kanske jag borde ge den en chans, och mig en möjlighet att tänka om. Tack för smakbiten :)

4 Lottens bokblogg:

skriven

Tack för smakbiten.
Är det tillräckligt varmt i vattnet alltså? Här har vattnet redan kylts ner.

5 Evelina:

skriven

Där jag bor är det höst nu utan tvekan, fast den årstiden har sin charm också. Tack för smakebiten!

6 Boken:

skriven

Har läst något av Per Hagman, inte känt mig så lockad - ibland är det nästan skönt att en inte vill läsa allt med tanke på bokfloden ;) tack för smakbiten!

7 Bokdamen :

skriven

Hm, inläggsnamnet blev lite avhugget. Bokdamen ska det förstås vara ;)

8 Boklysten:

skriven

Känner inte till den författaren. Tack för smakbiten!

9 Åsa:

skriven

Ja idag var det en riktig sommardag, lagom varm också. ;) Boken kände jag inte till, tack för smakbit ur den. :)

10 Paula:

skriven

Känner inte till författaren, tack för smaktips

11 A ROOM OF MY OWN:

skriven

tror inte riktigt Per Hagman är min tekopp. tack för smakebiten!

12 Sara Pepparkaka:

skriven

Här ska det nog vara bastu innan simturer nu redan. Men annars hade vi en fin och solig dag idag!

Kommentera här: